maandag 31 mei 2010

Een magnoliaatje

Hallo allemaal,
Een magnoliaatje weer, ingekleurd met Distress inkt. Dat vind ik ook zo heerlijk om te doen. Ik sta altijd weer voor de keus, inkleuren met potloden of inkt. Het zijn 2 totaal verschillende technieken, maar allebei o zo leuk.
Het papier is van magnolia zelf waarvan ik de randen gepimpt heb met de kleur Photo Vintage. De swirls zijn ook van een stempel van Magnolia en ook geinkt met Photo V.

De kleuren die ik gebruikt heb voor het inkleuren zijn als volgt:
Tattered rose
Aged mahony
Vintage photo
Antique linen
Milled lavender
Dusty concord
en wat glitter op de randjes van het jurkje, alleen op de foto komt het niet uit, maar in het echt is het oh zo fijntjes.
Ik hoop dat jullie ook deze kaart mooi vinden, ben benieuwd naar jullie lieve reacties die ik steeds mag lezen.
Lieve groetjes
Gretha

vrijdag 28 mei 2010

Poes met roosjes

Hallo allemaal,
Ik heb voor deze kaart weer een Penny Black stempel gebruikt, het is een clearstamp genaamd `Piece of my heart`. Ik heb het afdrukje ingekleurd met kleurpotloden. Rondom het poesje heb ik chalk gebruikt. Het papier is van Basic Grey uit de lijn Sugar Rush. Het afdrukje is gestanst uit een ronde nestabilitie, daaronder heb ik gerimpeld kant geplakt. Verder nog bloemen als decoratie en takjes geponst met de McGill pons.
Normaal post ik een kaart op zaterdag, maar omdat ik morgen 50 km gaat wandelen heb ik daarna denk ik geen puf meer. Het eind komt in zicht met trainen voor de 4daagse in Nijmegen.
Ik hoop dat deze creatie bij jullie in de smaak valt.
Lieve groetjes
Gretha

dinsdag 25 mei 2010

Happy birthday

Hallo allemaal,
Dit muisje heeft zijn buikje lekker volgegeten met heerlijke cakejes, ik wou dat wij dat ook zo ongeneerd konden doen ;) Jullie weten dat ik een Penny Black fan ben en heb dit afdrukje ingekleurd met kleurpotloden. Voor de nestabilities heb ik 3 vormen gebruikt, nl. de standard circle, de scallop circle en de blossom two. Het randje bovenaan is een Martha Stewartpons de Daisy Dot. Tenslotte is het papier van BG `Sugar Rush`. Ik heb al deze spulletjes gekocht bij `t Hobby Hoekje de Linge in Leerdam. Daar komen ook al mijn kaarten te staan, zodat jullie ze in het echt kunnen zien. Ik vind het een vrolijk geheel geworden, ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Lieve groetjes
Gretha

vrijdag 21 mei 2010

Callenge Create4fun

Hallo allemaal,
Vandaag is er weer een challenge bij Create4fun en de opdracht is zoals jullie zien om een vintagekaart te maken. Mijn bijdrage is een 3d plaatje van Sarah Kay, het is een uitdrukvel van Studio Light.

Het papier is van Basic Grey de lijn Rouge & Mocha. Het hart is een nestabilitie de`Classic Heart `. Daarop heb ik met een cuttlebugmal `Caramelo` de bloemetjes erin geembosd. De label waar de tekst in staat is ook een spelbinder nl. de shapeabilitie `Fancy tags`. De randen heb ik met distressinkt Vintage Photo bewerkt voor de finishing touch.

Heb je ook zin om mee te doen, plaats je creatie op Create4funchallenge
Veel plezier.
Lieve groetjes
Gretha

woensdag 19 mei 2010

Poes met 2 muisjes

Hallo allemaal,
Vandaag weer een kaart met een Penny Black stempel. Deze stempel is een clearstamp genaamd Piece of my heart. Deze afdruk heb ik ingekleurd met de kleurpotloden. Het papier wat ik gebruikt heb, komt uit een blokje van Basic Grey `Sugar Rush`. Onder het afdrukje heb ik met een nestabilitie `Labels Six` deze vorm gestanst. Onder de stans heb ik met een cuttlebug mal bloemetjes geembosd. De onderste rand heb ik gemaakt met de Floral Vine van Martha Stewart. Als afwerking een geruit lintje en vlinders van MS, de kleinste pons.
Ik hoop dat jullie hem net zo vrolijk vinden als ik.
Lieve groetjes
Gretha

zondag 16 mei 2010

Sarah


Hallo allemaal,
Na een weekje in Zeeland doorgebracht te hebben, post ik nu snel even een kaartje. Uiteraard heb ik daar ook niet stilgezeten, ik heb daar aardig wat afdrukjes ingekleurd en maak ik hier thuis verder af tot een kaart. Dat gaan jullie uiteraard allemaal hier nog zien hoe ze geworden zijn. Voor deze kaart heb ik een 3d uitdrukvel van Studio Light gebruikt en zo een beetje romantisch geheel van gemaakt. Het papier is van Marianne Design en heb ik aan de buitenkant met Distress inkt `Old Paper`bewerkt. Nadat ik de ovale Nestabilitie gebruikt heb, heb ik met de cuttlebug mal zelf er roosjes in gebracht. Voor de hartjes heb ik de kleinste vorm gepakt van de nestabilties Classic Hearts. In de linker bovenhoek heb ik de vlinder uit de grote Martha Stewart pons geponst en eronder 2 meeldraadjes geplakt die als voelsprieten voorstellen.
Verder afgewerkt met bloemen en strassteentjes.
Tot mijn grote vreugde zag ik net dat ik meer dan 100 volgers heb, ik vind dit zo ontzettend leuk, dat ik van de week iets weg gaat geven. Hou mijn blog in de gaten, hihihi.
Lieve groetjes allemaal en tot de volgende kaart of........
Gretha

zaterdag 8 mei 2010

Create4fun challenge

Hallo allemaal,

Het is weer tijd vandaag voor de Challenge van Create4fun.
Deze week is de sketch gemaakt door Domi. Ik heb deze kaart gemaakt, hij wijkt ietsje af van de sketch. Ik kon de bloemen niet op die plek doen zoals het voorbeeld, want dan zou de strik niet meer zichtbaar zijn. Dat vond ik zonde,maar volgens mij kan dit wel.
Ik heb hiervoor twee stempels van Magnolia gebruikt en ingekleurd met Distress inkt. De kleuren van de inkt zijn : Vintage Photo, Tea Dye, Antique Linnen, Tattered Rose, Aged Mahony.
Het papier is van Graphic45.
Hebben jullie zin om mee te doen, plaats je kaartje op Create4fun Challenge
Veel plezier met het maken.
Lieve groetjes
Gretha

woensdag 5 mei 2010

Fly away

Hallo allemaal,

Deze kaart met een slapstick stempel van Penny Black heb ik ingekleurd met distress inkt.
Het papier is van Bo Bunny. De bloemen heb ik met 2 verschillende maten bloemenponsen Madelief van Make Me gemaakt van hetzelfde papier. Het bruine randje is een Martha Stewart pons en is de Arch Lattice. Het lintje heb ik geregen nadat ik eerst het papier met de MS pons Threader gleufjes in heb gemaakt. Het kader waarin het afdrukje is verwerkt is een nestabilitie de Labels Seven. Ik zal nog de kleuren van de Distress inkt opnoemen voor jullie waarmee ik gewerkt heb.
Tattered rose
Aged mahony
Vintage photo
Peeled paint
Fired brick
Black soot
Scattered straw
Broken china
Tot de volgende kaart.
Lieve groetjes
Gretha

maandag 3 mei 2010

How do you do


Hallo allemaal,

Als je nu naar buiten kijkt, zal je niet zeggen dat het lente is. Nat en koud.
Gelukkig straalt deze kaart dat wel uit, vind ik.
De schattige stempel is van Penny Black konijn How do you do.
De hartjesrand van Martha Stewart is de Lattice Heart. Het papier wat ik gebruikt heb, is van Nana`s Nursery baby girl, dit heb je ook in de blauw tinten de baby boy.
Bovenaan een lintje met daaronder een kantje vind ik dat de kaart zo wel klaar is.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Lieve groetjes
Gretha

zaterdag 1 mei 2010

Create4fun challenge

Hallo allemaal.
Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan. De challenge van Create4fun. Ik ben een beetje laat voor de zaterdag, maar ik heb vandaag 44km gewandeld. Ik vond het vanmorgen voor half 7, de tijd dat ik de deur uitgegaan ben, te vroeg om dit te posten.
De sketch is deze week gemaakt door Anne-Marije.
Dit is de kaart die ik gemaakt heb deze week.
De stempel is van Penny Black Konijn Peek-a-Bunny
Het papier is uit een blokje van Basic Grey Porcelain.
De randpons van Martha Stewart is de Garden Trellis.
De tekst is een stempel van stampabilities
Hieronder laat ik jullie 6 verschillende afdrukjes zien, waarvan ik de grote bloempot stap voor stap laat zien met welke kleur ik het heb ingekleurd.
Ik begin bij
nr. 1-590 ochre
nr.2-550 ginger
nr.3-540 pimento
nr.4-130 deep red
nr.5-630 brown earth
nr.6 is het gehele afdrukje klaar met inkleuren
Ik hoop dat jullie dit leuk vinden om een idee te krijgen met welke kleuren ik iets inkleur.
Als jullie zin hebben om ook een kaart te maken via de sketch van hierboven, plaats dan je kaart op de Create4funchallengeblog.
Op deze blog kan je ook zien wat voor een gave stempel jullie kunnen winnen van Penny Black.
Nu ga ik lekker uitrusten.
Lieve groetjes
Gretha