woensdag 28 april 2010

Thinking of you

Hallo allemaal.
Toen ik deze stempel zag, leek het me zo mooi om er een kaart van te maken, ik heb dat niet zo snel maar ik zag de kaart al voor me hoe ie ging worden. En het is gelukt zoals ik hem in mijn hoofd had. De houten stempel is van Stampabilities. Ik heb het ingekleurd met de kleurpotloden.
Het papier heb ik al heel lang in huis liggen en komt van een mini deco blokje van Avec. Het brede kant heb ik uit de oude doos gehaald. De stans onder het afdrukje is een nestabilitie de `Classic Scallop Rectangle Small`. De randen van het papier heb ik weer bewerkt met de distress inkt van Tim Holz en heb ik de kleur Brushed Corduroy gebruikt. Ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden.
Lieve groetjes
Gretha

maandag 26 april 2010

Love you

Hallo allemaal.
Een kaart met Sarah Kay, maar nu in een stempel, wat ik ingekleurd heb met de kleurpotloden.
Ik heb daarna een spelbinder de nestabilitie`Large Deckled Rectangles`gebruikt. Daaronder heb ik de ovale mal van Nellie Snellen (dit lijkt zo op een papieren kleedje) bewerkt met distress inkt `Vintage Photo`. Al het papier van Basic Grey de Origins paper pad heb ik met het ronde apparaatje van Tim Holz de randen omgekruld en ook met de distress oud gemaakt.
Ik wil jullie bedanken voor de lieve reacties die ik steeds krijg en dat ik in een korte tijd weer nieuwe volgers erbij heb gekregen, vind ik ontzettend leuk.
Ik hoop dat ik nog vele reacties van jullie mag ontvangen en lezen.
Lieve groetjes
Gretha

zaterdag 24 april 2010

Create4fun challenge

Hallo allemaal,
Het is weer zaterdag en tijd voor de zaterdag challenge van Create4fun.
Dit is de sketch van deze week en komt van Bernadet.

Naar dit voorbeeld heb ik deze kaart gemaakt met een clearstamp van Penny Black
In the Garden en ingekleurd met kleurpotloden.
Het papier is van de serie Cosmo Cricket de `Earth Love`. De bloemen heb ik met de bloemenpons van Make me Madelief gemaakt, behalve de onderste. Daarvan is er één uit een pakje van `Prima marketing` en de andere is van een kantje bijelkaar geregen tot een rondje.
De takjes zijn gemaakt door de blaadjespons van McGill de Botanical Leaves
De randen van al het papier inclusief de bloemen heb ik met Distress inkt de kleur Tea Dye bewerkt.
En dit is wat je deze week kunt winnen, een Rachelle Anne Miller Clearstamp Birthday Monkeys
Doe allemaal mee en plaats je kaart op de create4funchallengeblog
Veel plezier met het maken en tot de volgende kaart.
Lieve groetjes
Gretha

woensdag 21 april 2010

Good luck

Hallo allemaal,
soms heb ik zin om weer heerlijk ouderwets een kaart te maken met een 3d plaatje, maar mijn voorkeur blijft toch het inkleuren van de stempelafdrukjes. Maar in dit geval kan je er toch een mooie scrapkaart van maken. Het papier is van Basic Grey de `two scoops`. De stans is een spelbinder, de nestabilitie Labels Four. In het midden heb ik het papier geponst met een randpons van Martha Stewart de `Doily lace` en daar overheen een stuk gehaakt kant gedaan.
Ik hoop dat deze kaart net zo bevalt als de stempelkaarten.
Lieve groetjes
Gretha

maandag 19 april 2010

Jack and Ginger

Hallo allemaal,
iets anders dan anders, namelijk een stempel van Mo Manning, Jack and Ginger. Ik vond dit zo`n vertederend plaatje, dat ik die stempel moest hebben. Ik heb het op aquarelpapier gestempeld en ingekleurd met de Distress inkt. De kleuren die ik hiervoor gebruikt heb zijn: antique linen, vintage photo, fired brick, black soot en tea dye. Later heb ik dit door de cuttlebug gehaald en de nestabilitie `labels one` gebruikt. Het papier is van Graphic45. Ik heb een klein stukje papieren kant van een onderzetter geknipt en iets onder het papier in de linker bovenhoek geschoven en geplakt. Het donkerrode katoenen kant onderaan komt hier niet zo uit, maar in het echt wel. Onder de bloemen heb ik met de McGill pons (pine) takjes gedaan.
Wat vinden jullie van dit geheel?
Lieve groetjes
Gretha

zaterdag 17 april 2010

Create4fun challenge

Hallo allemaal,
Vandaag is er weer een nieuwe challenge bij Create4fun en deze keer is de opdracht gemaakt door Anne-Marije. De bedoeling is om een kaart te maken met allemaal cirkels.

Mijn voorbeeldkaart heb ik gemaakt met een Penny Black stempel A gift for you en heb ik ingekleurd met de kleurpotloden.
Dit zijn de materialen die ik gebruikt heb:
Stempel - Penny Black
Papier - Color Stories
Spelbinders - Classic Scallop Circle Small
Cuttlebugembossingfolder - Tiny Bubbles
Vlinderponsje - Martha Stewart
Dit is de prijs die je deze week kan winnen.
Doe allemaal mee en plaats je kaart op de create4fun-challengeblog
Veel plezier met het maken.
Lieve groetjes
Gretha

woensdag 14 april 2010

Taart en kadootjes

Hallo allemaal,
deze keer een magnoliaatje die ik heb ingekleurd met de distress. De kleuren die ik gebruikt heb zijn: vintage photo, tattered rose, antique linen en fired brick. Het papier is van magnolia zelf. De randpons van Martha S. is de Eyelet Lace. Daarover heen heb ik een kantje gedaan.
Het stempelafdrukje heb ik met de spelbinder de Labels Four uitgestanst.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze kaart vinden.
Lieve groetjes
Gretha

zondag 11 april 2010

Tea time

Hallo allemaal,
Ik heb weer een aantal gezellige dagen gehad op de beurs in Gorinchem en ik wil iedereen bedanken voor de vele lieve reacties die ik mocht ontvangen over mijn kaarten.
Deze kaart viel erg in de smaak bij iedereen en de stempels met deze theepot waren snel uitverkocht.
Zoals beloofd post ik hem vanavond op mijn blog, ik had hem een tijdje geleden al gemaakt, maar wilde dat pas na deze beurs doen. Anders was deze kaart geen verrassing meer. De stempel die ik gebruikt heb is een House Mouse exemplaar en heet de `Chamomile tea`.Ik heb deze ingekleurd met de kleurpotloden. Ik vond het papier van Kaiser Craft de `Lilac Avenue Collection` er zeer goed bij passen, precies de kleuren die ik ook met inkleuren gebruikt heb.
Het randje onder de afbeelding is een MS pons de Garden Trellis. Nog een lintje erover en bovenaan een strik met een rond labeltje. De grote vlinder is ook van Martha Stewart.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze kaart vinden.
Lieve groetjes
Gretha

donderdag 8 april 2010

Smile

Hallo allemaal,

Zoals beloofd post ik vandaag nog een kaartje voordat de beurs begint morgen. Ik heb vandaag al meegeholpen met opbouwen van de stands, we hebben er 2, op een hoek. We staan aan het begin, als je binnenkomt loop je rechtdoor en daar sta ik met `t Hobby Hoekje de Linge (nr.104). Eigenlijk zit ik ;) omdat ik weer gaat demonstreren met inkleuren.
Ik was er al om half 9. Omdat we boven zitten en van de goederenlift gebuikt moesten maken, zijn we zo vroeg mogelijk begonnen. Er was maar 1 lift die we met de andere standhouders moesten delen. Om 2 uur hadden we alles klaar.
Afijn, nu ga ik even de kaart omschrijven met wat voor materiaal ik ze gemaakt heb. Ik had hier erg veel plezier in het maken omdat ik verschillende technieken gebruikt heb. De beer is een stempel van Penny Black `Joie de Vivre`en heb ik later na het inkleuren met de potloden uitgeknipt. Omdat er aan de ballonnen van die dunne draadjes hangen en niet meevalt om dat uit te knippen heb ik er later gewoon draadjes van garen eraan gedaan, zo lijkt het net echt touw. De achtergrond heb ik door de cuttlebug gehaald en laat ik zo de bloemen terugkomen die ook in het papier zitten. Nu weet ik toch niet meer van welk merk het papier is. Dit komt omdat ik de kaart al een tijdje heb liggen, ik had ze al voor de beurs in Den Bosch gemaakt. Ik had al het papier opgemaakt (lol). Het is ook zo`n vrolijke lijn. Het blauwe randje is gemaakt van een Martha Stewart randpons. Het gras is ook van MS `Grass`en heb ik 2 keer geponst. Ik heb met een kleine bloemenpons `Carl`van Carla Craft de bloementjes uit het scrappapier gehaald en er tussen geplakt. Zo heb ik dat ook met de beer gedaan en lijkt het of dat ie echt in het gras loopt. Dan bleef de strik nog over met de tekst van TPC Studio.
Ik hoop dat ik jullie een deze dagen mag zien op de beurs en wens ik jullie veel plezier.
En anders tot de volgende kaart!
Lieve groetjes.
Gretha

dinsdag 6 april 2010

Speciaal voor jou

Hallo allemaal,
Het is alweer een poosje geleden dat ik een nieuwe kaart heb gepost en heb er weer snel eentje op mijn blog geplaatst. Voor deze kaart heb ik een stempel van Happy Hopper gebruikt `Balloon Journey`. De ballonnen heb ik na het inkleuren uitgeknipt en in 3d erop geplakt. Het papier wat ik gebruikt heb is van Kaiser Craft de `Lilac Avenue Collection`. Links heb ik een gehaakt kantje gedecoreerd en aan de rechterkant een papieren randje die ook in het blokje zit van KC. De bloemen heb ik uitgestanst en zijn het Creatables malletjes van MD. De blaadjes heb ik uitgeponst met de floral punch.
Ik hoop dat jullie deze kaart leuk vinden.
Ik zal mijn best doen om voor de beurs in Gorinchem waar ik weer mee mag helpen voor de winkel `t Hobby Hoekje de Linge` nog een kaartje te posten.
Lieve groetjes
Gretha

donderdag 1 april 2010

Bundle of Joy

Hallo allemaal,
Ik had vandaag zin in de kleuren roze en wit. De stempel is van House Mouse en heb ik ingekleurd met de Derwent kleurpotloden. Het papier komt uit een blokje van Making Memories de lijn Rouge en Mocha. De hartjes heb ik met een malletje van Cuttlebug geembosd. Diagonaal heb ik 2 kantjes geplakt, een roze bewerkt met pareltjes, wat ik zelf erg schattig vind en een katoen kantje. Het afdrukje heb ik met een nestabilitie de Blossom Two uitgestanst. De tekst weet ik niet waar die van is, omdat ik ze in cd-doosjes bewaar en de verpakking eraf haal. De nestabilitie waar de tekst op gestempeld is is`Labels Four`.
Veel plezier met het kijken en tot de volgende kaart

Lieve Groetjes
Gretha